Zlatibor – Planina za odmor i dušu

Prostrana zatalasana visoravan Zlatibor nalazi se u jugozapadnom delu Srbije, na nadmorskoj visini od 700 m do 1500 m, 238 km od Beograda, u blizini Užica i Čajetine. Najviši planinski vrhovi su Tornik (1496 m) i Čigota (1422 m).

Zlatibor je prvi i najstariji planinski turistički centar, zlata vredan. On je poznato i letnje i zimsko turističko mesto Srbije. On pruža uslove za raznolike vidove turizma - za zimski, letnji, zdravstveni, kongresni, rekreativni, izletnički, đački, ekskurzioni, sportski, lovni i seoski turizam. i upravo iz tog razloga na Zlatibor turisti rado dolaze i zimi i leti.

Zlatibor je planina izuzetne lepote. Prostrani proplanci, bujni pašnjaci, planinski potoci i prijatna klima ubrajaju ovu planinu među najlepše u našoj zemlji.

Klima Zlatibora je pogodna za održavanje zdravlja i kondicije zdravih ljudi, kao i za lečenje različitih bolesti.

Jedna od najsunčanijih planina u Srbiji. Karakteristična je i zlatiborska "ruža vetrova" u kojoj se mešaju kontinentalne i mediteranske vazdušne struje.

Na Zlatiboru se nalazi veliki broj turističkih atrakcija kao što su Stopića pećina, Vodopad u Gostilju, prerasti u Dobroselici, Ski centar Tornik, Muzej na otvorenom ,,Staro selo“ Sirogojno, Crkva u Jablanici, Manastir Uvac, Manastir Dubrava, Crkva Dobroselica, Galerija Vlada Mitrovića, Galerija Lekić, Spomenik na Šumatnom brdu, Spomen česma na Oku i još mnoge druge atrakcije.

Hotel Zelenkada se nalazi prekoputa sportskog centra Zlatibor u blizini kružnog toka, na nadmorskoj visini od oko 1000 m. Udaljen je 800 metara od samog centra i Zlatiborskog jezera.

 

 

Gde se nalazimo?

Gajevi 1, 31315 Zlatibor,

Srbija

Pozovite nas

+381 31 846 084

+381 65 846 00 84

Pošaljite nam mail

office@hotelzelenkada.rs

Pošaljite nam mail a mi ćemo se potruditi da Vam odgovorimo u najkraćem roku.